Aquariumvereniging de Kempvis Valkenswaard
NBAT
Verslag verenigingsavond 17 mei :

Bezoek aan Aquariumcentrum Helmond.

Zoals afgesproken kwamen we om 7uur bij elkaar op het Warande plein om van daaruit samen te rijden naar aquariumcentrum Helmond.
Met 3 auto’s waarin 10 mensen, vertrokken we rond kwart over 7.
Afgesproken werd dat de benzine kosten zouden worden vergoed uit de kas.
Toen we tegen 8 uur in Helmond in de Jan v.d. Spekstraat aankwamen werden we hartelijk ontvangen door de eigenaar van de Zaak, die ons koffie aanbood en ons vervolgens meenam op een rondleiding door zijn zaak.
Inmiddels waren nog 2 leden gearriveerd die rechtstreeks naar Helmond waren gekomen.
De hal was efficiënt ingedeeld met mooie houten rekken waarin zowel de aquaria in 3 rijen boven elkaar waren opgesteld, als de overige aquarium c.q. vijverartikelen, je kan ’t zo gek niet bedenken of het was er wel.
Ook technisch was alles keurig verzorgd en voor de techneuten onder het gezelschap was ook dát een lust voor het oog.
De eigenaar sprak met passie over de dieren en aan zijn manier van spreken kon je horen dat dierenwelzijn hem hoog in het vaandel staat.
Zowel koud, tropisch, als zeewaterbakken waren opgesteld en van luipaarddanio tot dicus, van goudvis tot regenboogvis en alles wat daartussen zit, alles was aanwezig, en zag er goed uit.
In de winkel stond een c.a 1½ meter show bak met cichliden en in de aquariumhal stond een groot gezelschapsaquarium met o.a. mooi volwassen exemplaren regenboogvissen, Kongo zalmen en andere juweeltjes, zoals een schooltje mooi uitgegroeide Puntius denisonii. (Denison Barbeel).
De bak stond er ondanks dat hij net een grote schoonmaakbeurt had gehad, redelijk mooi bij, en was een soort centraal punt in de zaak van waaromheen nog gezellig werd nagekeuveld.
Nadat enkele leden nog het e.e.a. hadden gekocht, ging de reis weer huiswaarts.

Hoewel dit weer een totaal andere vorm van het invullen van de verenigingsavond was, was het ook zeer interessant en leerzaam en t.z.t. voor herhaling vatbaar.